Imnara Renewal

Location : Zebbug

Status : Designed Aug 2008

The challenge of renovating a scheduled dwelling is ensuring that the renewal process restores the authentic, satisfies newly needed functionality, and achieves that functionality to the level of quality and authenticity of the original.
This is the key to the conceptual approach in the design.  The old building components have been retained and enhanced whilst removing recent low quality additions.
The access has been centralised within a lightweight steel and glass structure carefully shaded from sunshine.  The base courtyard grows or shrinks according to the months and seasons.
The entrance, living room, living areas, guest bedroom and the addition of a first floor main bedroom suite all ensure that the amenity of the dwelling rises to one of very high standard and standing.