Digital loft – Zero Gravity

Location : St. Julians

Status : Completed May 2019

Testimonial

"Working with MJMDA was a great experience all the way. I still remember the day we first discuss the project and the passion MJMDA committed. Great interaction and debate during the design phase. But still, the best was the implementation part. The project management was possibly the strong point and even if some difficult moments, MJMDA showed a high level of professionalism, capability, and commitment to deliver the ALTENAR premises at best quality and on time." Mr. Dinos Stranomitis, Altenar Ltd.


An office designed as a loft thanks to the spatiality of an open space and to the use of an industrial style that brings out its main structural components left exposed.
The bright tones of the furniture elements in contrast with the exposed concrete ceiling and raised grey floor create an illusion of floating particles in space.
We use a gradient from dark blue to a light blue creating an effect of greater depth and a sense of infinity of surfaces.
The element generating the project’s composition is the square which evolves into a cube within the digital space.
This determines the geometry of the main furniture elements, the lamps and sound-absorbing elements which, under the absence of gravity, move in a non-homogeneous way in the three dimensions of the space.
Then the cube, rotating and breaking against the flat surfaces of the walls, turns into the two-dimensional element of the hexagon.
The circle, a secondary geometric element, leads directly to the theme of sports, speed, and why not, celestial bodies to complete the illusion.

 

Photography: Peter M. Mercieca.